Clisee pozitive?

By 08:57


"The first step of getting what you want is having the courage to get rid of what you don't" -...

In fiecare caiet de schite sau agenda gasesti astfel de fleacuri pozitive, citate adunate din fel de fel de locuri carora foarte rar le notez autorul sau sursa. 
De ce condamnam aceste citate?

Pentru ca ni se pare in regula sa le folosim pe post de descriere pentru selfie.
Aceste citate motivationale si-au pierdut din putere si intelepciune cand au inceput sa fie folosite in locuri unde ne sunt vandute alaturi de alte produse: de la pozele cu decolteuri pana la panourile publicitare din oras care acopera de multe ori chiar 80% din arhitectura cladirii pe care au fost amplasate. 

Ce este de fapt, un cliseu? 

CLIȘÉU, cliÈ™ee, s. n. Fig. Formulă stilistică, expresie etc. banalizată din cauza repetării excesive; È™ablon. – Din fr. cliché.

Este  tocmai un adevar care si-a pastrat validitatea in timp. 
Cu totii avem nevoie de motivatie, in fiecare zi ea trebuie hranita si ajutata. Cat de mult am pierde din intelepciunea atat de greu adunata de-a lungul timpului, studiata si construita cu rabdare daca ne-am pierde cliseele?
Prefer sa pastrez aproape de mine ceea ce ma inspira si ma motiveaza. Sa gasesc citate motivationale in caietele mele sau in folderele mele de pe pinterest ori chiar scrise pe post it-uri si lipite pe birou.Nici pe Instagram nu ma deranjeaza sa le vad intr-un font si un design bine ales.
Sau pe un biletel alaturi de un buchet de flori. 







"All sorts of things in the world behave like mirrors" (love this one)


 Care este citatul tau preferat?

Sursa imagini: Pinterest

0 comentarii